piatok 26. decembra 2008

Precitlivelosť na obilniny/pšenicu

Nakoľko precitlivelosť na obilniny/pšenicu vyvoláva syndróm „deravého“ tenkého čreva, redukovanie obilnín/pšenice v strave človeka nie je dostatočné riešenie.
Obilný/pšeničný glutén ničí stenu tenkého čreva, a tak umožňuje toxínom, baktériám a kvasinkám preniknúť do krvného obehu a rozšíriť sa po celom tele. Imunitný systém sa má na pozore a „bije„ na poplach. Symptómy (ako napríklad bolesť hlavy, sínusitída, hnačka, zápcha, chronická únava, kožné problémy a pod.) nezmiznú ani po obmedzení obilnín/pšenice v strave.
Typické príznaky potravinovej intolerancie
Spontánny potrat a potravinová intolerancia


Tieto symptómy sú v skutočnosti signály, ktoré by sa nemali ignorovať.

Zredukovanie pšeničných prípadne všetkých obilninových potravín nie je dostačujúce a je nutné sa týmto potravinám úplne vyhnúť v závislosti od typu intolerancie.


Rôzne zdroje udávajú tieto typy gluténových intolerancií:

Celiakia – intolerancia na glutén v obilninách

http://www.celiakia.sk/


NCGI – neceliatická gluténová intolerancia

http://www.foodreactions.org/gluten/testing_negative.html

http://www.avianweb.com/wheatallergies.html


Intolerancia na pšenicu
http://potrintol.blogspot.com/2009/07/psenicna-intolerancia-dalsie.html

http://www.wrongdiagnosis.com/w/wheat_intolerance/symptoms.htm


Info potraviny: http://www.bezgluten.sk/
www.potrintol.meu.zoznam.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára