sobota 3. januára 2009

Potravinová intolerancia - kontroverzná oblasť západnej medicíny

Potravinová intolerancia je veľmi kontroverznou oblasťou západnej medicíny. Mnohí lekári ju podceňujú a neraz spochybňujú jej existenciu, čo je nanajvýš zarážajúce až trestuhodné, nakoľko jej ignorovanie môže spôsobovať pacientom zbytočné bolesti, veľkú psychickú aj fyzickú traumu, zbytočné výdavky na lieky a nepochybne ohrozovanie ďalšieho zdravia takto postihnutých ľudí. Potravinová intolerancia má nesporný negatívny vplyv na rodinný, pracovný i spoločenský život jednotlivca. V prípade, že potravinová intolerancia zasahuje priamo zažívací trakt, pacient si tak môže byť vedomý tejto abnormality po požití potravín, avšak pri spomalených reakciách na nežiaduce potraviny sa tieto negatívne vplyvy prejavia až o niekoľko hodín až dní, a môžu zasahovať ďalšie časti tela a orgány. Prejavom potom môže byť migréna, rôzne chronické zápalové procesy, artritída, kožné prejavy a podobne.
Pozrite
Typické príznaky potravinovej intolerancie.
Môj príbeh
V prípade mnohopočetnej potravinovej intolerancie je ťažké zistiť, ktoré potraviny spôsobujú zdravotné problémy. Títo ľudia trpia viacerými príznakmi a lekári sú z toho zmätení. Nevedia sa v probléme zorientovať a nevedia pacientovi pomôcť. Intolerancia je v zásade spôsobená nedostatkom enzýmov v tráviacom trakte, dedičnými poruchami , vekom a človek takto postihnutý preto nevie vo svojom tráviacom trakte zúžitkovať potraviny ako potraviny. Najproblematickejšie nežiaduce potraviny sú mlieko a mliečne výrobky, a to pre veľmi častú neschopnosť ľudí stráviť laktózu (mliečny cukor), ďalej sú to aj rôzne potravinové aditíva, konzervačné a chemické látky a ďalšie. Keďže sa lekári tomuto problému v zásade nevenujú, pacienti sú v podstate odkázaní sami sa seba a úplne zbytočne trpia.

Je to trestuhodná a smutná oblasť západnej medicíny!!!
Lekári vo všeobecnosti o potravinovej intolerancii vedia zarážajúco málo a nesledujú najnovšie liečebné úspechy a vedecké pokroky v tejto oblasti. Tu je západná medicína skutočne o niekoľko krokov späť! Nemo sa prizerá a tvári sa ako by sa nič nedialo. A deje sa!!!

Jediným šťastím je, že alternatívna medicína a niektorí lekári posúvajú hranicu aj v tejto oblasti. Už existuje spôsob ako zistiť potravinovú intoleranciu. Táto oblasť je, žiaľ, výlučne v rukách súkromných lekárov, ktorí často nemajú zmluvu so zdravotnými poisťovňami, takže pacient okrem svojich bolestí, psychickej, spoločenskej traumy podstupuje i traumu z toho, že musí prekonať i finančnú bariéru.
Kontakt pre info: potrintol@gmail.com
Pozri:
Linka pomoci
Gluténová intolerancia
www.potrintol.meu.zoznam.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára