pondelok 29. decembra 2008

Nafukovanie a plynatosť

Trápi vás nafukovanie, plynatosť a tlaky v bruchu a črevách po jedle? Sú neznesiteľné a zapáchajúce? Obmedzujú vás spoločensky? Musíte brať lieky? Nepomáhajú vám dostatočne lieky?

Zapáchajúce vetry, neprimeraný tlak a nafukovanie sú známkou nedostatočne spracovaných potravín - potravinovej intolerancie. Normálna plynatosť nezapácha a odchádza bez problémov a naopak, nepríjemná a neprimeraná plynatosť definuje potravinovú intoleranciu, ktorá sa dedí z generácie na generáciu. Schopnosť stráviť alebo nestráviť potraviny sa podáva v génoch.
Keď máte problém s plynatosťou a nafukovaním, pozorujte svoje deti, či nezdedili nežiadúce predispozície, aby sa v neskoršom veku vyhli vážnym zdravotným problémom prameniacim z neliečenej potravinovej intolerancie.
Nafukovanie znamená, že ľudský organizmus nedokáže riadne stráviť niektoré protraviny a premeniť ich na živiny.V zdravom tele sú biochemické reakcie v rovnováhe a potraviny sa vztrebávajú vyvážene v prospech organizmu, avšak v prípade, že sa telo nedokáže vysporiadať s nejakou potravinou dochádza k narušeniu rovnováhy.
Niektoré chemické reakcie sa spomaľujú a vznikajú toxické plyny sprevádzané nafukovaním, teplom, tlakom a k ďalším prejavom.
Nepríjemná plynatosť je známkou neukončeného tráviaceho procesu.
Niektorým ľuďom jednoducho chýbajú tráviace enzýmy na štiepenie niektorých druhov potravín, čo zdedili v génoch po svojich predkoch.

Pozri
Typické prejavy potravinovej intolerancie
Eliminačná diéta

www.potrintol.meu.zoznam.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára