štvrtok 4. decembra 2008

Obeť potravinovej intolerancie?

Trpíte potravinovou intoleranciou? Cítite sa osamotení a bezradní, lebo neviete, čo máte robiť? Nemôžete jesť niektoré potraviny, lebo sa po nich necítite dobre? Alebo ste sa práve dozvedeli, že nemôžete jesť potraviny, ktoré jedávate bežne a tvoria základ vašej stravy? Máte pocit, že lekári vám nevedia dobre poradiť alebo nevedia poradiť vôbec? Nezaberajú vám bežné lieky alebo ich účinok je slabý a krátkodobý? Vaše bolesti a nežiadúce prejavy sa opäť vracajú? Pri vyšetreniach vám nič nezistili, ale máte niekoľko typických príznakov potravinovej intolerancie? Pozri
Typické príznaky potravinovej intolerancie.
Nafukovanie a plynatosť
Potravinová intolerancia - kontroverzná oblasť medicíny

Cieľom tohto blogu je oslovovať a združovať ľudí podobného osudu a poskytovať im informácie a odpovede na otázky, na ktoré dlho nikto nevedel dať odpoveď. Potravinová intolerancia je v súčasnej dobe vážny problém a hlboko zasahuje do psychiky jednotlivca i celých rodín. Tým, že sa v tejto problematike lekári vo všeobecnosti nevyznajú a nevenujú sa jej dostatočne, ostávajú pacienti odsúdení na to, aby sami hľadali, študovali, pátrali a vymieňali si poznatky. Toto uvedomenie sa nedostáva dostatočne do povedomia širokej verejnosti, a tak je veľmi veľa ľudí trpiacich, a to úplne zbytočne, lebo pomoc je veľmi jednoduchá.
Pozri Eliminačná strava?

Problémom je zlý mediálny tok. Postihnutí ľudia trpia nie len fyzicky, ale aj psychicky, a to preto, že nenachádzajú odpovede na svoj osobný zdravotný problém. Neexistujú účinné slovenské HELP CENTRÁ, ktoré by pomáhali eliminovať traumy jednotlivcov v tejto oblasti. Nezáujem a nepochopenie okolia, či už kolegov alebo lekárov, trpiacich ľudí frustruje natoľko, že v týchto prípadoch to má priamy účinok na ich psychiku, čo sa zákonite odráža v ich pracovnom živote, a aj v rodine. Často ani členovia rodiny nemajú pochopenie pre zlý zdravotný stav blízkeho človeka, čo často vyúsťuje do jeho depresívnych stavov a straty chuti do života.

Táto stránka POTRINTOLu ponúka pomoc v spoločestve ľudí, ktorí vedia, o čo ide.

www.potrintol.meu.zoznam.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára