sobota 29. novembra 2008

Bolesť kĺbov, artritída a potravinová intolerancia


Máte artritídu? Máte chronické bolesti kĺbov? Viete o tom, že potraviny, ktoré konzumujete, priamo ovplyvňujú stav vašich kĺbov? Viete o tom, že bolesti vašich kĺbov a strata ich hybnosti môže byť zapríčinená niektorou potravinou, prípadne aj viacerými potravinami, ktoré bežne konzumujete?

Potravinová intolerancia má na svedomí degeneratívne zmeny kĺbov a vo veľkej miere sa môže podieľať na celkovom zhoršení vášho zdravotného stavu. Z najnovších poznatkov sa preukázala súvislosť medzi neznášanlivosťou na glutén a mliečne potraviny a reumatickou artritídou. Bolesti sa zo začiatku prihlásia ako ojedinelé, ale postupne sa stupňujú tak, že vás to privedie k lekárovi, kde sa to diagnostikuje ako reumatická (reumatoidná) artritída, pretože stále jete tie potraviny, ktoré ju spôsobujú.

Je najvyšší čas zistiť, či aj vy máte potravinovú intoleranciu. Funguje to tak, že ak neviete (a ani netušíte), že vaše trpíte neznášanlivosťou na určité potraviny, vaše telo zažíva stres, aj napriek tomu, že zatiaľ nemáte žiadne zjavné symptómy. Neuvedomujúc si to, pokračujete v konzumovaní týchto potravín celé roky, možno aj desaťročia. V istom zlomovom okamihu telo prestane byť tolerantné na túto potravinu. Výskumy ukazujú, že neliečená potravinová neznášanlivosť spôsobuje reumatickú (reumatoidnú) artritídu. Náhly nástup problémov je spôsobený tým, že nikto neupodozrieval práve potravinovú intoleranciu, precitlivelosť na istý druh prijímanej potraviny. Správnou stravou však môžete zabrániť nástupu artritídy. Správna strava môže dokonca vyliečiť i pokročilú reumatickú artritídu.
Pozri:
Môj príbeh

Najbežnejšou príčinou môže byť intolerancia na mliečne výrobky!!
Pozor, intolerancia neznamená iba bolesť brucha!! Ak vaše telo nedokáže riadne stráviť mliečnu bielkovinu alebo mliečne proteíny, nielenže vaše telo nemá nič z týchto potravín, ale celkovo sa cítite zle a škodliviny sa vám začínajú ukladať v tele a hlavne v kĺboch. Takto vedia narobiť veľa zla, od chronických bolestí až po stratu hybnosti, nevynímajúc stratu energie a chronickú únavu!

Môže vaše chronické bolesti v kĺboch spôsobovať mlieko a mliečne výrobky? Je veľmi jednoduché ako to zistiť! O to skôr by ste to mali skúsiť, keď vám nepomohli nijaké lieky a tabletky predpisované lekármi! Lekári často poradiť nevedia a testy na mlieko sa u praktického lekára nerobia!! Stačí na dva týždne zo stravy vylúčiť mlieko a všetky mliečne výrobky!! Treba však vylúčiť úplne všetko: všetky druhy mliek, jogurty, nátierky, syry, maslá, chlieb a pečivo (kvások sa zarába s mliekom), tvaroh, bryndzu, kefír, klobásy, salámy a šunky (obsahujú často laktózu, kazeín a pod.), sušienky a dôsledne čítať zloženie potravín, ktoré konzumujete! Aj sušené mlieko a srvátka je mliečny produkt. Ak máte intoleranciu na mliečne potraviny, do dvoch týždňov po ich vylúčení by ste mali pocítiť výraznú úľavu od doterajších ťažkostí. Bolesti kĺbov sa začnú vytrácať a hybnosť sa zlepší. Nemáte čo stratiť! V prípade, že sa vaše problémy nestratia úplne, nemusí to znamenať, že nemáte intoleranciu na mlieko. Môže ísť aj o iný typ intolerancie alebo o mnohopočetnú potravinovú intoleranciu.
Napíšte nám:
potrintol@gmail.com

Celé roky som trpela bolesťami kĺbov a tkanív takmer v celom tele. Brala som protizápalové lieky a lieky proti bolesti, výživové tabletky, injekcie, rôzne terapie, no nič nezaberalo a nepomáhalo. Stav bol čoraz horší a lekári mi nevedeli pomôcť. K tomuto sa potom pridružili nervové poruchy a chronická nespavosť. Až po zistení, že mám mnohopočetnú potravinovú intoleranciu (aj na mlieko) a nasadení eliminačnej stravy, sa môj stav rapídne zlepšil. Za krátku dobu sa mi vytratili bolesti a začala som chodiť bez barlí a zdolávať schody. Na eliminačnej strave som už dlhú dobu a získala som nebývalú energiu. Predtým by som neverila, že môj stav môže byť spôsobený potravinovou intoleranciou!!
Doporučujem vyskúšať, lebo nič za to nedáte!
Peggy
-----------------------------------

Informačný deň o potravinovej intolerancii
24. októbra 2009 o 9.00 hod. v Bratislave

Môžete sa prihlásiť na: potrintol@gmail.com
(Mimobratislavským záujemcom môžeme zabezpečiť ubytovanie za príplatok.)
www.potrintol.meu.zoznam.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára