utorok 25. novembra 2008

Chronická únava a potravinová intolerancia

Trpíte chronickou únavou? Nemáte energiu a nevládzete? Nepomáha vám ani spánok? Dlhodobo sa necítite dobre? Ste na pokraji síl?
Viete o tom, že potravinová intolerancia spôsobuje chronickú chorobnú únavu?

Môže to byť laktózová intolerancia! Taktiež to môže byť intolerancia na glutén prípadne iný typ intolerancie! Pozor! Gluténová intolerancia neznamená vždy celiakiu. Aj keď vám biopsiou nebola potvrdená celiakia, váš problém môže spočívať v neceliatickej gluténovej intolerancii, v odborných kruhoch známej ako Non Celiac Gluten Intolerance (NCGI) alebo v intolerancii na pšenicu.

Ak nie ste dieťa, lekári vám už sotva v dospelosti spravia testy na laktózu. Ak by vám aj tieto testy náhodou niekto urobil, nikto vám nezistí, či nemáte tiež intoleranciu na kazeín alebo albumín, ktoré sa nachádzajú v mlieku. Toto všetko môže spôsobovať vašu slabosť a vyčerpanosť! Odborný lekár vám nepovie, či máte NCGI, hoci na ňu trpíte!! Viac "šťastia" majú ľudia, ktorí trpia na celiatickú gluténovú intoleranciu, lebo ich diagnóza je všeobecne laboratórne zistiteľná a merateľná, hoci laboratórne vyšetrenia bývajú často veľmi nepresné.

Vo veku takmer 50 rokov mi zistili intoleranciu na mliečne výrobky, intoleranciu na pšenicu, a tiež ďalšie typy intolerancií na potraviny, a to formou alternatívnej medicíny! Po vysadení všetkých kritických potravín a ich nahradením inými potravinami, som sa začala cítiť okamžite lepšie, naberala som energiu a do jedného mesiaca sa moja celoživotná chronická únava vytratila. Osobne to považujem za zázrak a doporučujem každému.
Peggy

Ako zistíte, či máte NCGI, intoleranciu na pšenicu, intoleranciu na mliečne potraviny alebo iný typ intolerancie, ktoré spúšťajú mechanizmus vašej chronickej únavy?

Pozri:
Nafukovanie a plynatosť
Candida (kandida) a potravinová intolerancia
Candida albicans

Info: Potravinový test a eliminačná strava
Kontakt: potrintol@gmail.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára